Албена привлича туристи с уникален аквапарк навръх юбилея си
Албена привлича туристи с уникален аквапарк навръх юбилея си / снимка: Sofia Photo Agency
Албена привлича туристи с уникален аквапарк
70376
Албена привлича туристи с уникален аквапарк
  • Албена привлича туристи с уникален аквапарк

"Албена" отбелязва своя 45-годишен юбилей тази година. По този повод в черноморския курорт ще бъдат организирани редица празненства, а също и обновления на плажната ивица, хотелите, ресторантите. На 1 юли официално ще бъде открит и първият аквапарк на територията на "Албена" - "Аквамания", като пързалките в него са единствените по рода си в нашата страната.

От 1 юли към възможностите за развлечение в "Албена" ще се прибави и аквапарк, който е уникален за България. Йовка Страшилова, заместник-директор "Продажби" в "Албена" АД коментира, че подготовката при неговото изграждане е била изключително сериозна.

"Искахме да е наистина добър проект с добри пързалки, които за първи път са в България", обясни тя. Първият етап от аквапарка ще бъде финализиран това лято и на 1 юли отваря врати за гостите на курорта. Той ще предлага при завършването си над 600 метра различни видове пързалки, а също така и мини-аквапарк за децата.

В съответствие с европейските стремежи към безплатен достъп до интернет, в Албена ще има безплатен безжичен достъп до мрежата.

На територията на курорта от 140 хектара ще има безплатен интернет за гостите, не само в хотелите и ресторантите, но и на плажа, по алеите, а обхватът ще стига до 50 метра навътре в морето, каза Страшилова. Постарали сме се да покрием цялата територия на комплекса, допълни тя.

Културната програма на "Албена" по годишнината ще съпровожда целия сезон. Фолклор, духови оркестри, мажоретни състави, вариатетни шоу програми и прожекции на филми са само част от атракциите, които курортният комплекс е подготвил за тази година.

 

ЧУЙТЕ РЕПОРТАЖА ЗА ЮБИЛЕЯ НА АЛБЕНА