8000 длъжници са поканени на среща със „Софийска вода”
8000 длъжници са поканени на среща със „Софийска вода” / netinfo
Четири временни приемни за длъжници открива „Софийска вода” утре. Те ще работят с клиенти в центровете за услуги на дружеството в ж.к. „Младост” 4, ж.к. „Люлин” и ж.к. „Надежда”, както и в сградата на районната администрация в ж.к. „Дружба”.

Приемните ще работят всеки делничен ден от 8.00 до 17.00 часа в ж.к. „Младост” и от 11.00 до 18.00 часа в ж.к. „Люлин” и ж.к. „Надежда”. В ж.к. „Дружба” клиенти ще се приемат следобед от 13.00 до 17.00 часа.

Екип „Събиране на вземания” и мениджъри на дружеството ще се срещат с длъжниците, за да обсъдят заедно конкретни възможности за индивидуално уреждане на дълговете и сключване на споразумения за разсрочено плащане.

През миналата седмица 8000 души от „Люлин”, „Надежда”, „Обеля”, „Свобода”, „Толстой”, „Дружба” и „Младост” получиха второ напомнително писмо с информация за неплатените си сметки и покана да се срещнат с представители на „Софийска вода”. Най-голямата неплатена сметка на частно лице в тези квартали e над 7000 лв., а средната дължима сума е около 400 лв.

Нередовните клиенти на дружеството в тези квартали са общо 25 000 с дълг над 9 милиона лева. Първата временна приемна за длъжници на „Софийска вода” бе открита през месец август миналата година в ж.к. „Люлин”. Тогава стана ясно, че това е ефективен подход за решаване на проблемите с нередовните клиенти чрез лично внимание към всеки отделен случай.