Следете на живо срещите от турнира на Българско баскетболно общество в Габрово
Следете на живо срещите от турнира на Българско баскетболно общество в Габрово / ББО

Срещите от турнира на Българско баскетболно общество в Габрово могат да бъдат следени на живо. Това съобщава официалният сайт на организацията.

Две легенди - Юлия Боянова и Георги Панов, откриха първият в историята Национален финален нокаут турнир по баскетбол за аматьори. Честта да домакинства това събитие се падна на Габрово, след като Орлин Атанасов бляскаво се справи със задачата да убеди колегите си от Българско баскетболно общество, че не бъркат в избора. ББО е и основен организатор на състезанието, в което участват осемте най-силни аматьорски отбора в страната, в партньорство с Община Габрово,

Официално турнирът бе открит от зам.-кмета на Община Габрово Нела Рачевиц.

„Надявам се да положим едно добро начало. Да се радваме на вдъхновяващата, обединяващата възможност за изява на различни хора, с различни професии, с различни възможности, на различна възраст! Възможност за реализация на тяхното желание да спортуват, да се състезават и да побеждават и да бъдат в отбора на на активните, можещите и знаещите“, поздрави участниците Нела Рачевиц, давайки израз на очакванията си, че турнирът ще е традиционен и традиционно ще се провежда в Габрово.

В първото му издание битката се води между осем отбора - софийските „Брикс“, „Политехника“ и „София Лайънс“,, „Велико Търново“, „Перестройка“ (Велико Търново), „Атлетик 95“ (Куклен), „Хидростаб Шоутайм“ (Варна) и „Светкавица“ (Търговище).

Вчера се играха три срещи. „Политехника“ отстъпи на „София Лайънс“ с 62:80. Във втората „Хидростаб Шоутайм“ (Варна) – Атлетик 95 (Куклен) 80:52, в третата „Брикс“ нямаше проблеми срещу „Перестройка“ - 73:52. До редакционното приключване на вестника „Велико Търново“ водеше на „Светкавица“ с 26:17.

Днес са полуфиналите и срещите за класиране между пето и осмо място. Първият мач е от 11 часа. В 17:00, преди втория полуфинал, ще се проведе демонстративен мач по баскетбол в инвалидни колички. Входът е свободен! Местата в зала „Орло- вец“ са само 1800.

Източник: вестник 100 вести