Почетният председател на ДПС Ахмед Доган намекнал за първите грешки, които е направил лидерът на ДПС Лютви Местан, още в словото си преди година. Това стана ясно от думите на един от приятелите на Доган - Димитър Тадаръков, пред Нова телевизия.

„Не съм изненадан от речта на Доган. Той е един изключителен ум, той е учен и изследовател, политиката му е в кръвта и е голям бохем", каза още Тадаръков.

„Едно негово интервю ще разбуди политическата обстановка", каза бившият шеф на Фонд „Земеделие". Той обясни, че Доган не знае за неговото участие в сутрешния блок на Нова, но не очаква да има проблем.

Доган даде заявка за по-активна роля в политиката

„Доган мисли с пет-десет години напред. Ако някой някъде е сгрешил в политическата игра, той напуска партията, но това са вътрешни техни отношения. Аз мога да говоря за човека и приятел Ахмед Доган", каза Тадаръков.

Тадаръков каза още, че Осман Октай, който направи прогнози, че Местан не може да спаси поста си, а напролет очаква прочени по върховете в ДПС, и Доган не са се виждали от 2001 година, а Октай дава компетентни мнения по телевизиите. "Той знае, че Доган е повече българин от всички българи", каза Тадаръков.

Осман Октай вещае рокада на върха в ДПС напролет

По думите му още от 2001 година в политическата програма на Доган се призовава да се купува българска стока. Самият Доган отбягвал срещите с турски лидери, защото ДПС е българска партия, твърди неговият приятел.

Тадаръков разкри няколко подробности за Доган. В кабинета си той имал 27 карти на почвите на България, защото ги изучавал години наред. Освен това разработвал труд за политиката.

"Не се появява сред много хора, защото има такова възпитание. Той е стеснителен. Мисли, че винаги трябва да казва истината, а тя много боли", допълни гостът.

Тадаръков е категоричен - Доган е много щастлив човек и разкри, че двамата ще се видят в идните дни.

Източник: Novanews.bg