/ iStock/Getty Images
Бъдещи абитуриенти на Езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол организират тази вечер (18 март) благотворителен бал за лечението на 12-годишната Виктория, която е с диагноза "детска церебрална парализа". Инициативата на дванайсетокласниците е традиционна и се прави повече от 15 години, съобщи пред БТА директорът на училището Йордан Милков.

Средствата по време на бала се събират от продажбата на билети за вход и кутии с дарения. На събитието учениците се преобразяват като филмови герои, музикални легенди и знакови личности от миналия век. Организатори са винаги завършващите от 12 „Б“ клас, но кампаниите обединяват всички класове в училището. Поканени са и ученици от другите гимназии в града.

В предходните издания на благотворителната инициатива са събирани средства за различни каузи – лечение и подкрепа на деца в неравностойно положение, както и за учителка с онкологично заболяване.

Традиционният формат досега винаги е бил Коледен ретробал, но тази година е променен на пролетен, тъй като през декември бяха в сила противоепидемични мерки.
БТА