Зам.областният управител на Монтана подаде оставка
Зам.областният управител на Монтана подаде оставка / Петя Димитрова
Зам.областният управител на Монтана подаде оставка
74603
Зам.областният управител на Монтана подаде оставка
  • Зам.областният управител на Монтана подаде оставка

Зам.-областният управител на Монтана Милен Гечовски подаде оставка днес. На пресконференция той разказа за работата си в държавната администрация и резултатите от нея.

„Обявяването на Монтана за столица на деинституционализацията на национално ниво е благодарение на всички експерти, които работят в тази сфера, заяви досегашният зам.-областен управител.

„Аз съм голям привърженик и защитник на детското правосъдие и децата като цяло. За периода в които съм работил в администрацията съм съдействал са постигането на три важни неща. Това е подписването на меморандум и привличането на международната организация УНЦЕФ като партньор за следващите 5 години в област Монтана. Чрез нея се откри 13-тата синя стая в община Монтана

В община Берковица бе създаден център за обществена подкрепа където се работи за превенция и реинтеграция на деца.

В Монтана предстои откриване на център за социална рехабилитация и интеграция с подкрепа на Института за социални дейности и практики, който ще бъде първия по рода си в България. В него ще се работи с деца преживели сексуално насилие в семействата си.

Привличането на международната организация УНИЦЕВ допринесе и за развитието на детското здравеопазването и образование, където областта се нарежда на трето място в страната, уточни Гечовски.

Областният управител Нина Петкова връчи на досегашния си колега плакета на държавната администрация с думите „Всеки , които е минал през областна администрация е оставил нещо от себе си тук, надявам се да запази хубави спомени. Успех!”