Виртуална среща между Мездра и Конотоп
Виртуална среща между Мездра и Конотоп / Мирослав Гетов - архив

Телемост с украинския град Конотоп организират днес в Мездра.  Първата по рода си проява е във връзка с изпълнението на Договора за сътрудничество между двата побратимени града.

Във видеоконферентната връзка от страна на Мездра ще вземат участие кметът на общината Иван Аспарухов, председателя на Общинския съвет инж. Делян Дамяновски, Йордан Котов, почетен гражданин на Конотоп, Йордан Йорданов, почетен председател на Съюза на ветераните от войните на България, Манчо Манчев, майстор-каменоделец и др.

Очаква се от другата страна да присъстват Василий Дзед, председател на Градския съвет на Конотоп, Татяна Володина, зам.-кмет на Конотоп, Людмила Марченко, почетен гражданин на Мездра и Конотоп, Анатолий Радзиванович, председател на организацията на ветераните от войните и въоръжените сили и др.

В рамките на дискусията ще бъдат разисквани въпроси, касаещи историята на сътрудничеството между двата града, обменът на културни делегации,  както и участието на българската страна в реконструкцията на Мемориалния комплекс в гр. Конотоп. Последната тема ще е „Почетните граждани на двата града, дружбата през годините". Виртуалната среща ще започне в 10,30 часа в Заседателната зала на Община Мездра.