/ Община Монтана
Нов специализиран камион за комунални дейности бе доставен в Монтана. Той разполага с кран за вдигане на стари коли и  контейнери за зелени отпадъци, уточни кметът Златко  Живков.  Товарният автомобил е немски, с голяма маневреност и товарен капацитет до 5 тона.

Махат колите „на трупчета” от тротоари и паркинги в Монтана

Оборудван е с италиански кран, който може да вдига тежест до 3 тона.
Техниката е на стойност 229 хиляди лева. Със същите  специализирани камиони работят  от шест месеца общинските фирми в София и Пловдив.

Досега в различните зони на Монтана са описани близо 300 коли извън употреба и без регистрационни номера. Те ще бъдат извозвани на паркинг, които е обособен в района на автопазара в града.

Паяк Монтана
netinfo

Предстои среща между ръководствата на Общината и Районното полицейско управление за обсъждане на промените в наредбата за опазване на обществения ред, така че действията на службите да са законни, съобщи още Живков.  

Тази година общинските власти започнаха мащабна кампания за премахване на незаконни постройки и стари автомобили от обществените площи в Монтана. Действията бяха предизвикани от разпореждане на прокуратурата в началото на август.