/ ОД на МВР-Видин
"Увеличена е разкриваемостта на криминалните престъпления във Видин", обяви главен инспектор Мирослав Милков – началник на районното управление във Видин по време на редовния месечен брифинг. В него участва и главен инспектор Владимир Герасимов - началник на сектор "Пътна полиция".

Непълнолетни младежи обраха къща

Главен инспектор Мирослав Милков коментира, че през миналия месец са регистрирани 18 кражби, като грабежи и телефонни измами в областта не са били извършени. „Полицейските служители установили 59 лица, автори на 62 криминални престъпления (в т.ч. и на престъпления от предишен период).

Противодействието на уличното наркоразпространение остава сред приоритетите - през април за наркопрестапления са образувани три досъдебни производства и шест заявителски материала. Седем души са били задържани за притежание на наркотици.

Продължават и специализираните полицейски операции и проверки по линия „Акцизи“ с цел ограничаване на нивата на незаконна търговия с цигари, тютюн и алкохол без бандерол.“ Милков уточни, че от началото на годината в региона са регистрирани общо 111 кражби, един грабеж и едно убийство.

Обраха офис техника от фирма във Видин

Грабежът и убийството са разкрити, 36 от кражбите също, като работата по разкриването на останалите продължава. Началникът на районното управление във Видин коментира, че сред приоритетните задачи в краткосрочен и средносрочен план стои опазването на земеделската продукция от реколта 2019 в региона.

Във връзка с предстоящата кампания е създадена организация за реализиране на комплексни мерки, целящи опазването на реколтата от престъпни посегателства. За изпълнението на планираните мерки, полицейските служители ще работят в тясно сътрудничество с представители на институциите и местната власт.

В превантивните и охранителни мероприятия ще участват и съвместни патрули от полицаи, граничари и служители на Зонално жандармерийско управление – Монтана, посочи главен инспектор Мирослав Милков.

Крадци разрушиха до основи промишлено хале

Полицейските служители са предприели необходимите мерки за опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движение по пътищата в региона по време на абитуриентските тържества. Основен акцент е поставен върху организацията за безопасно и сигурно движение по пътищата.

„Засилен пътен контрол, с цел недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите, ще осъществяват пътните полицаи, информира главен инспектор Владимир Герасимов.

Планирани са и превантивни мерки за обезпечаване и контрол на рисковите маршрути, по които се очаква интензивно движение на абитуриентите и техните близки, включително и след приключване на баловете в нощните часове.“

През месец април 2019 г. по пътищата в региона са възникнали 34 пътнотранспортни произшествия с шестима ранени, жертви не е имало. Дванадесет от катастрофите са станали на главен път Е-79, две - на второкласни пътища, една на третокласен път, а останалите - по общински пътища.

Причините за възникналите през април пътни произшествия са превишена скорост, отнемане на предимство и употреба на алкохол от водачите.