Ученици ще мерят сили на купата на Ротари клуб
Ученици ще мерят сили на купата на Ротари клуб / Дарик Враца

Шесто издание на ученически игри за Купата на „Ротари клуб“ ще се проведе във Враца. Надпреварите стартират на 2 ноември, като официалното откриване ще бъде в 14.00 часа. За участие в надпреварата са се записали близо 430 деца от 17 врачански училища, както и от селата Баница и Паволче.

Целите на игрите са да се даде възможност на подрастващите да се занимават със спорт, като по този начин се осмисли свободното време на учениците и се създадат навици за здравословен начин на живот. Ние акцентираме върху масовия спорт. Да привлечем, колкото се може повече деца“, съобщи президентът на „Ротари“- Враца Росен Дудушки.

За най-малките от 1 до 4 клас са предвидени щафета и забавна игра, а по-големите ученици ще мерят сили на футбол, баскетбол и волейбол. „Погрижили сме се за всичко – от организацията, съдийството, медицинското обезпечаване до охраната“, допълни още Дудушки.

За победителите в отделните спортни дисциплини са предвидени награди, като за всички участници са осигурени и спортни екипи. Финалите в отделните спортни дисциплини и възрастови групи ще са на 8 ноември. Тогава ще бъде връчена и голямата купа на „Ротари клуб“ за комплексен победител. Тази година ще има и купа за феърплей, която ще бъде връчена от зам.-председателя на Народното събрание Явор Хайтов.