/ Община Видин
Кметското и областно ръководство на Видин участва в тържественото отбелязване на Деня на Русенския университет - 12 ноември. На събитието присъстваха областният управител на Област Видин Албена Георгиева, кметът Огнян Ценков, административният директор на филиала на университета във Видин Момчил Станков и представители на областната и общинска администрации.

С тържествено събрание академичната общност на Русенския университет отбеляза празника си

Те бяха посрещнати от ректора на Русенския университет „Ангел Кънчев“ - чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, председателят на Общото събрание на университета проф. д-р Велизара Пенчева, кметът на Русе Пламен Стоилов, представители на академичното ръководство.

Преди тържествената церемония Огнян Ценков бе приет и разговаря с Христо Белоев и Велизара Пенчева. Домакини и гости поднесоха венци пред паметника на Ангел Кънчев пред сградата на Ректората.

По-късно, във фоайето на Ректората видинският кмет присъства на откриването на изложба с печатни и електронни издания – монографии, студии, книги, дисертации и др. и награждаването на техните автори - преподаватели, докторанти и студенти.

Тържеството
netinfo

На тържествено събрание в Канев център, посветено на 73 години от създаването на Русенския университет и 168 години от рождението на неговия патрон Ангел Кънчев, кметът на Община Видин Огнян Ценков поднесе приветствие:

“Днес съм тук сред вас и с вас, за  да  благодаря на ръководството на университета и на Общото събрание, че заедно всички ние успяхме да осъществим едно голямо желание на видинчани - Видин да има университет. Част от хората, благодарение на чиито усилия и всеотдайност се сбъдна нашата дългогодишна мечта, се намират в тази зала”, каза той.

Тържеството
netinfo

Ценков връчи на проф. д-р Белоев икона с лика на Св. Димитър Солунски Чудотворец - духовен закрилник на град Видин и албум със снимки от церемонията по връчване на званието „Почетен гражданин на Видин и Общината“ на ректора на Русенския университет и на председателя на Общото събрание на висшето учебно заведение, която се проведе в град Видин на 26 октомври.