Турнир по таекуон-до във Враца
Турнир по таекуон-до във Враца / netinfo
Турнир по таекуон-до, версия ITF за Купа “Кум Рьонг” ще се проведе утре в спортната зала на Природо-математическата гимназия във Враца. Състезанието се организира за четвърта поредна година и е част от “Седмицата на корейското изкуство”. Надпреварата е за деца, юноши и девойки. Състезателите ще мерят сили в дисциплините: форма, спаринг и специална техника. Заявки за участие в турнира са заявили над 100 таекуондисти от десет отбора от страната.

Футболистите на ОФК „Ботев” - Враца гостуват в неделя на „Чумерна” – Елена в пореден мач от първенството на Северозападната „В” аматьорска група. В състава на врачани няма наказани футболисти. Поради здравословни проблеми под въпрос за мача срещу „Чумерна” са бранителят Петър Альошев и халфът Ивайло Кунчев. Двубоят започва от 14.30 часа.

В неделя са срещите от втория кръг на Републиканското първенството по волейбол за девойки-старша възраст. Отборът на „Ботев”-Враца е домакин на „Велбъжд”-Кюстендил. Двубоят започва от 14.00 часа в спортната зала на Природо-математическата гимназия. Веднага след мача на девойките ще се изиграе срещата и от вторият кръг на първенството при юношите - старша възраст. Отборът на „Ботев” - Враца с треньор Тихомир Савчев е домакин на Луковит.

Баскетболистите на „Ботев”-Враца ще играят срещу „Локомотив”-Дряново и „Раковски”-Севлиево във втория кръг на Междуобластното първенство при кадетите. В надпреварата, която ще се проведе през почивните дни в Дряново участват четири отбора. Според регламента на състезанието за следващия етап от надпреварата - Зонално първенство се класират първите два отбора от всяка група.