Създадоха център за информация и консултация на младежи във Видин
Създадоха център за информация и консултация на младежи във Видин / снимка: пресцентър на Община Видин

Младежки информационно-консултантски център - Видин отвори официално врати в сградата на читалище „Цвят". Амбицията на екипа е да предоставя достъпни и качествени информационни, консултантски и обучителни услуги на младежите в област Видин.

Екип от консултанти и обучители ще предлагат подкрепа на младите хора в различни тематични области. Ще бъдат предоставени индувидуални или групови консултации в следните сфери: правна среда, професионална ориентация, квалификация и преквалификация, младежко предприемачество, младежка мобилност, разработване и управление на проекти, информационни технологии, изкуство и култура.

В рамките на една година ще бъдат извършени поредица от обучения за развитие на социални умения, превенция на зависимости, подготовка и реализиране на младежки проекти, обучение на доброволци, опазване на околната среда и развитие на екокултура, решаване на конфликти и др.

Центърът е създаден по проект на читалището в партньорство с община Видин. Зам.-кметът Борислав Ванков пожела успех на инициативата и подчерта необходимостта младите хора да получават точна и навременна информация и подкрепа, за да не пропускат възможностите, които съществуват. „Убеден съм, в нуждата от такъв център, както и в това, че той ще се превърне в място, обичано и търсено от младите хора във Видин".

Информация за дейността на МИКЦ-Видин и услугите, които се предлагат ще бъде публикувана постоянно на интернет сайта на центъра, а всички въпроси които имате може да отправяте на място или на e-mail: mikc1.vidin@gmail.com.