Мъж простреля друг при самоотбрана
Мъж простреля друг при самоотбрана / Dariknews.bg, архив
На 03.06.2017 г. около 10,45 ч. от ЕЕН 112 в РУ Лом е получено съобщение, че в с. Крива бара, общ. Брусарци, при възникнал скандал, прераснал в сбиване между двама мъже, като единият е прострелял другия. Незабавно на място е изпратен дежурен служител от Участък Брусарци. При пристигане на местопроизшествието той е установил А.В./63 г./ от с. Крива бара. Мъжът обяснил, че малко по-рано същия ден между него и 37-годишен жител на същото село възникнал скандал, при който 37-годишният му нанесъл побой и направил опити да го удря с брадва. Тогава А.В., който носел в себе си пистолет, го извадил и го прострелял. Близки на пострадалия го транспортирали до МБАЛ Лом, а А.В. останал на място и позвънил на тел. 112.

А.В. предал на полицейския служител пистолет, неустановена марка, модел и калибър, със 7 патрона в пълнителя. Полицейският служител подал сигнал в РУ Лом. Сформирана е оперативна група. Междувременно транспортираният в МБАЛ 37-годишен мъж починал. При първоначалния оглед е открита огнестрелна рана в областта на гърдите и сърцето. На местопроизшествието са намерени 4 гилзи от пистолет, неустановен към момента калибър. 

А.В. е доведен в РУ Лом. Взети са му натривки и е освидетелстван. Задържан е с полицейска заповед за 24 часа. След доклад на Окръжна прокуратура спрямо него ще бъде взета мярка за неотклонение "задържане за 72 часа".  Трупът на 37-годишния мъж е транспортиран в МБАЛ Монтана за аутопсия. 

Работа по документиране на престъплението и провеждане на процесуално-следствени действия продължават служители на РУ Лом и Участък Брусарци, съобщават от ОД на МВР Монтана.