полиция
полиция / Дарик Добрич
Жена и мъж, които притежават големи количества дрога, са разкрили полицаите в Лом. На ул. „Славянска” в крайдунавския град служителите на реда спрели за проверка 28-годишна жена от Лом, за която имало сигнал, че притежава наркотици. В дамското й портмоне са намерени и иззети 13 самозалепващи се полиетиленови пликчета, съдържащи 8,26 грама амфетамин.

При обиск в апартамента й, в картонена кутия, са намерени 20 самозалепващи се полиетиленови пликчета, в които имало 44,60 грама амфетамин; два полиетиленови плика и кутия от цигари, съдържащи суха зелена листна маса канабис, с общо тегло 11,12 грама и политиленов плик с бяло прахообразно вещество – метамфетамин, с общо тегло 0,65 грама.

Отново по сигнал, полицаите проверили и 36-годишен мъж от Лом. При личен обиск в него са открити полиетиленов плик с картонена кутия, съдържаща 16,36 грама канабис и електронна везна. При последвалото претърсване в жилището му в пластмасова кутия са намерени 138 грама амфетамин.

Наркотичните вещества са иззети, а двамата са задържани в ареста за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство, а работата по случая продължава.