/ БСП-Враца
Повече от 200 врачани се включиха в протест пред Министерски съвет в София. Повод за недоволството на хората е сделката за придобиване активите на ЧЕЗ. Врачани изразиха недоволството си от липсата на перспектива, задкулисието и липсата на внимание към Северозападния регион. Заедно с хората бе и областният лидер на БСП Иво Лилов.

Основните обвинения, които протестиращите отправиха към управляващите от ГЕРБ, са за това, че ликвидират държавността, обслужват олигархията, монополите и корпорациите, които обезкръвяват страната ни. Говорителите на протеста засегнаха темите за политическия натиск и използването на институциите, като репресивен апарат срещу инакомислещите, феодализацията в малките общини и тоталната липса на справедливост. Председателката на НС на БСП призова протестиращите

Протест пред Министерския съвет

„Да отвоюваме България от паралелната държава на Бойко Борисов и неговата шайка! Ние не сме гадове, ние сме свободни хора, няма да ни уплашите със заканите, че ще ни гоните до дупка ...”

Протестиращите направиха опит да влязат в Министерски съвет и да връчат оставката лично на Бойко Борисов, но бяха спрени от полицейски кордон. Въпреки обещанията си, премиерът Борисов не излезе пред хората.
 
БСП - Враца