Сляпо момче получи стипендия от Фондация Бъдеще за Враца
Сляпо момче получи стипендия от Фондация Бъдеще за Враца / ПП ГЕРБ Враца
Петрослав Цеков
51522
Петрослав Цеков
Малина Николова
Николай Коцев
  • Петрослав Цеков
  • Малина Николова
  • Николай Коцев

Сляпо момче от Враца от днес е стипендиант на фондация "Бъдеще за Враца". 22 годишният Петрослав Цеков е студент последна година в пловдивската музикална академия, със специалност "Педагогика на обучението по музика" и специален предмет народно пеене. Той ще получава по 200 лв. месечно до завършване на образованието си, вкл. магистратура, осигурени лично от областният координатор на партия ГЕРБ  Николай Коцев.

"Фондацията издържа студенти в неравностойно положение, и тъй като се оказа, че повече деца не може да подсигури, парите за Петрослав са мои лични средства, обяви Коцев." Той изказа възмущение от обвиненията към фондацията, публикувани в местен вестник. От името на всички общински съветници отворено писмо до медиите представи Малина Николова, която се занимава с делата на фондацията.

В него се посочва, че фондацията е създадена по инициатива на общинските съветници на партията през 2007 година и за 4 години е предоставила на студенти, останали с един родител или без родител средства в размер на 76 800 лева. Средствата са събирани единствено от личните трудови възнаграждения на съветниците, за което беше представен документ.

Всеки от тях е внесъл над 5 хил.лв.  от заплатата си, за да даде възможност на 9 младежи да се обучават във ВУЗ, със задължението след завършването да работят 5 години в общината.