Красимир Богданов в студиото на Дарик Северозапад
Красимир Богданов в студиото на Дарик Северозапад / Дарик Враца
Красимир Богданов
94700
Красимир Богданов
  • Красимир Богданов
Продължава събирането на средства за изграждане на мемориален комплекс край предполагаемия гроб хан Кубрат, в Мала Перешчепина, Украйна, каза за Дарик народният представител Красимир Богданов и зам.председател на Организационния комитет. На мястото има поставен паметна плоча,  а тази година,  по повод 105-ата годишнина от откриването на гроба бе организиран и общобългарски събор.
Богданов разказа за събитието и допълни, че с това задачите пред организационния комитет не са свършват.

„От тук нататък предстои много сериозна задача – различни организации се опитват да приобщят или да монополизират тези чествания, но моето лично мнение че колкото повече групи и повече хора посетят това място - ще е полезно и за неговото национално самочувствие, и за самия регион на Мала Перешчепина. Голямата задача, която стои пред нас като организационен комитет е да направим среща с всички български организации и да обединим всички усилия в обща посока.

В тази връзка другият заместник председател Д.Дамяновски вече е осъществил среща с  българския посланик в Украйна. „Имаме добрите намерения да се състоят разговори и наистина да се осъществи такова обединение на тези организации. Така ще спазим и завета на кан Кубрат, който е и девиз на нашата страна, и на всички българи по света, че в единението е силата“, обяви още Богданов.
Целият разговор с него може да чуете в прикачения файл.