Приключи първият проект по „Малки граждански инициативи 2013“
Приключи първият проект по „Малки граждански инициативи 2013“ / ОбС Враца

Обновено и кокетно място за отдих си изградиха жители на бл. 23, вх. Е, ж.к. „Дъбника“ по Програма „Малки граждански инициативи 2013“ на Общински съвет – Враца. Председателят на Инициативния комитет Веселина Петкова представи отчет за дейностите и разходването на средствата. Живеещите във вход Е на бл.23 са успели от занемарената и неприветлива градинка пред блока да направят свеж кът за отдих.  Подменили са счупените плочки на тротоара пред входа, оградили са с бордюри градинките, засели са райграс и са засадили дребни храсти, дървета и цветя. За да има място за повече хора, е направен дървен навес с пейка и маса.

Проектът на живеещите във вход Е на бл.23 бе един от най-нискобюджетните – 1 090 лева, но средствата са използвани рационално само за материали, а впечатляващия вид на предблоковото пространство е резултат от труда на над 25 души, взели активно участие в изграждането. Заразени от ентусиазма, живеещите в съседния вход са започнали със собствени средства да облагородяват градинката и да поправят тротоара, а по-младите още от сега започват да пишат проект, с който да участват в „Малки граждански инициативи“ следващата година.

Приключи първият проект по Малки граждански инициативи 2013
netinfo

 

„Програмата „Малки граждански инициативи“ на Общински съвет – Враца е изключително полезна не само за тези, които получават финансиране на проектите, но и за всички останали, защото ентусиазира много хора. Аз бях сигурна, че като започнем да работим пред нашия вход, ще подейства заразително и за съседите ни. Те веднага започнаха да оправят със собствени средства градинката пред входа, тротоара, а пък ние им помогнахме с малко материали, които ни хартисаха. Хубаво е, че и всички деца от входа се включиха в работата, а сега те са най-ревностните пазители на градинката, не позволяват да се хвърлят боклуци в тревата, почистват и се грижат за насажденията“, разказа Веселина Петкова.