/ ТПП Враца
Добри практики в сферата на трудовата заетост и мобилност в трансграничния регион България-Румъния организира Търговско-промишлена палата Враца. Събитието е част от проект “CBC LABORLAB - Разработване на интегриран и приобщаващ пазар на труда на трансгранично ниво'', по Програма Interreg V – A Румъния-България. Програмата е финансирана от Европейския Съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Среща трудова мобилност
netinfo


Партньори по проекта са Камара за търговия, индустрия и земеделие Кълъраш; Румънската асоциация за технологичен трансфер и иновации – филиал Мехидинци (Румъния), ТПП-Враца и РТИК (България). Продължителност на проекта: 24 месеца. Бюджет: 663,918.08 Eвро.

Среща трудова мобилност
netinfo

Целта на на проекта е да се подпомогне трансграничната трудова заетост и мобилност като единен "пазар", чрез създаване на Модел „CBC LABORLAB“ По проекта е направено изследване на трансграничния регион и структурен анализ относно бъдещи промени на пазара на труда и се разработват съвместни специални програми за професионално обучение.

Нов инвеститор чакат днес във Враца

Сред основните дейности е и създаване на Клъстер CBC LABORLAB, за подпомагане на заетостта и трудовата мобилност, както и провеждането на стратегически и информационни кампании относно възможностите за работа и мобилността на работната сила на трансгранично ниво.

Среща трудова мобилност
netinfo

По време на събитието беше представен опита в трудовата мобилност и дейността на бизнеса от Област Враца от представители на «АЕЦ Козлодуй» АД и  ХОЛСИМ БЪЛГАРИЯ. Освен това аудиторията се запозна с мерките и изискванията при търсенето на работа, представени от Дирекция „Бюро по труда“ Враца. Също така бяха разяснени регулациите и необходими документи за пребиваване на чужди бизнес лица от Дирекция „Миграция“ ОД на МВР-Враца.