/ Община Враца
Инвестиционно предложение от голяма българска компания, която иска да развива екологично производство във Враца, се чака днес в общината, каза за Дарик кметът Калин Каменов. Вече е получено инвестиционното предложение от „Т клас“. Компанията иска да направи завод за каучукови и алуминиеви изделия за всички световни марки автомобили, като вече са на финала преговорите за терена. Затова тази година е обявена като година на инвестициите.

Започна текущ ремонт на над 30 улици във Враца

Три срещи с други бъдещи инвеститори са заявени за март. В момента има напреднали разговори с още две компании, коментира още Каменов и обяви, че по време на преговорите Общината също поставя изисквания. Едно от тях е уважението към бъдещите работници и служители.

Нови бизнес идеи ще бъдат развити в област Враца

„Не приемаме в рамката на инвестиции да се залагат минимални работни заплати. За съжаление имаше и такива инвеститори и ние просто им казахме, че няма нужда да си хвърлят парите на вятъра. Защото, ако искаме да имаме ръст на стандарта във Враца - трябва да имаме конкуренция между работодателите, които да се борят за работната ръка и то не с минимално, а с достойно заплащане“, коментира Каменов.