/ РСМСБ
Петнадесет бизнес плана представиха участниците в обучителна програма за стартиране на собствен бизнес BASE - Враца по време на заключителното събитие на обучението, което се проведе в края на месец януари.

Бюджетът за 2019 година бе приет с мнозинство

Социалното предприятие с кауза за изработване на декорации и сувенири - ателие “Декор”, къща за гости “Мечта”, предлагаща културни и туристически мероприятия за посетителите й, гумаджийски услуги за автомобилите в района в община Хайредин, както и повишаване на добивите на мед на съществуващо социално предприятие “Пчела” бяха част от проектите, които представиха участниците в първото издание на обучителната програма “BASE - моят бизнес е моето бъдеще” във Враца.

BASE - от английския акроним “Бизнес постижения за социално предприемачество” цели да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие на Северозапада и да насърчи хора от региона да стартират или доразвият свой собствен бизнес. Проектът цели да трансформира общностите, като ги надгради с бизнес умения и представи пред тях възможностите, които регионът дава за развитие на предприемачеството.

Дигиталният маркетинг става все по-популярен във Враца

Проектът беше стартиран от “Регионално сдружение на малкия и среден бизнес - Враца” през октомври миналата година и е подкрепен от Фондация „Америка за България“.
 
Тринадесет-седмичната обучителна програма цели да „преведе“ на достъпен език пътя на предприемача от идеята до стартирането на малък бизнес и неговото управление и развитие. След успеха на първото издание на обучителната програма, организаторите съобщават, че кандидатстването за второто издание е отворено до 31-ви март.