/ IStock
Районна прокуратура-Бяла Слатина, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за въвеждане в заблуждение с цел имотна облага, съобщиха от обвинението.
 
Предадоха на съд мъж, представял се за доставчик на пилешки бутчета

22-годишният обвиняем живее в село Попица, област Враца. В периода от януари до април 2018 г., чрез публикуване на обяви в интернет сайт, младият мъж извършил измами на редица граждани.

За невисока цена той предлагал продажба на АТВ и посочвал телефонен номер за връзка него. При проявен интерес от евентуални купувачи, той уточнявал условията - авансово превеждане на посочената от него сума чрез EasyPay, след което щял да изпрати стоката с куриерска фирма.

След получаване на паричните суми, които варирали от 30 до 100 лева, той не изпълнявал поетия от него ангажимент, нито се свързвал с купувачите. В разговорите с тях давал уклончиви обяснения за случващото се, а впоследствие изключвал телефона или блокирал входящи обаждания.

Прокуратурата разследва опит за измама на служителка в заложна къща

По този начин, той измамил осем лица от различни места в страната. Общата стойност на нанесената им имотна вреда възлиза на 436 лева. Сред пострадалите от престъпните деяния бил и баща на момче, страдащо от мускулна дистрофия и с ограничени възможности за самостоятелно придвижване.

Мъжът решил да закупи АТВ за сина си, с което да му осигури средство за това. По изпробваната от него схема обвиняемият поискал от мъжа 100 лева капаро, които му били изпратени. След получаване на сумата, той престанал да отговаря на обажданията на купувача.