/ Община Мездра
С концерт на поп певицата Мая Нешкова бе отбелязан 50-годишният юбилей от основаването на Районно управление „Полиция“ - Мездра. Десетки служители на реда, жители и гости на града се включиха в тържество, което организира Община Мездра.

Мая Нешкова в Мездра.
Община Мездра


Гост на тържеството бе директорът на Областната дирекция на МВР-Враца ст. комисар Янко Янколов. Кметът на Община инж. Генади Събков поднесе поздрав към началника на районното управление Цветомир Драгановски, бившите и настоящи служители. „50 години районно управление Мездра значи много не само за Вас, не само за Вашите предшественици, но най-вече за нас, хората от община Мездра. Полицейското управление е символ на сигурност, на уважение, на респект. Търсим Ви в трудни моменти и намираме опора, утеха и закрила.

Благодарим Ви, че ви има. Благодарим на вашите предшественици, които положиха здрави основи, върху които успешно надграждате историята на районното управление.Общинската администрация прави всичко по силите си, за да Ви помага. Благодарение на успешно реализирания проект сградата на полицията в Мездра има внушаващ вид.

Концертът, който организирахме за вас е малък жест на Общината и общността за усилията, които полагате, за жертвоготовността, която всеки ден демонстрирате.Желаем ви здраве, принципно и перфектно отношение към нас, жителите на общността. Честит празник! Честит юбилей!“, каза в словото си инж. Събков.

Първият началник на Районно управление „Полиция“ - Мездра - Димитър Тинчев, който също бе на празника, сподели  спомени за началните години от историята на управлението. Настоящия началник Цветомир Драгановски изказа благодарност към бившите ръководители на районното управление. Драгановски благодари на инж. Генади Събков за обновлението на сградата на районното управление, пожела на колегите си здраве и сплотеност и призова гражданите да бъдат спокойни и да вярват в полицията.

Половинвековната история на полицейското управление в Мездра е дълга и изпълнена с трудности и безсънни нощи, примери за смелост, самоотверженост и много професионални успехи. За развитието и укрепването на Районно управление „Полиция“ в града са допринесли всички, работили в институцията през годините.

През периода 1968-2018 г. начало на управление са били: Димитър Тинчев, Атанас Христов (починал), Димитър Кънчев, Иван Братинов, Любомир Попов, Нино Стефанов, Венелин Дойнов (починал), Ивайло Христов, Петър Петров, Тихомир Христов, Даниел Велчев, Иво Манчев, Иво Нецов, Цветомир Драгановски.

По случай 50-годишнината на районното управление, бившите и настоящи служители получиха специално изработена юбилейна значка, подарък от Община Мездра.