/ ППМГ Враца
„ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е институция и отличен образователен модел, който се е доказал през годините с високите резултати и успехи на своите ученици и учители. Три са ключовете, на които разчитаме, за да запазим и утре успехите, на които се радваме днес – труд, всеотдайност и отговорност".

С тези думи директорът на училището Татяна Василева приветства многобройните гости на тържеството на гимназията. 47-та годишнина от създаването на училището бе отбелязана с хепънинг под надслов „Щастлив съм в моето училище“.

ППМГ Враца
ППМГ Враца

Присъстващите на събитието имаха възможността да се насладят на разнообразната празнична програма, която подготвиха учителите и учениците от ППМГ – Враца. По атрактивен начин те представиха всеки от профилиращите предмети, подготвиха благотворителен базар с изделия, изработени от клубовете по проект „Твоят час“ – картини графика и живопис, фотоси със сезонни изгледи от родния град, диамантени гоблени и декоративни предмети, бумажно изработени модели и др. Учениците от групите по народни танци и мажоретния състав бяха подготвили танцови изпълнения, в някои от които се включиха и гостите на тържеството.

ППМГ Враца
ППМГ Враца

Като част от програмата на празника бе организиран и своеобразен Ден на отворените врати, по време на който десетки посетители имаха възможност да разгледат елитното врачанско училище.

ППМГ Враца
ППМГ Враца

Поздравления за патронния празник и пожелания за още успехи поднесе кметът на Община Враца г-н Калин Каменов. Прочетени бяха и поздравителни адреси от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, евродепутата инж. Владимир Уручев, народния представител инж. Петя Аврамова, областния управител Малина Николова, РУО – Враца, Училищно настоятелство и Обществен съвет при ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.

ППМГ Враца
ППМГ Враца