/ Дарик Враца
За последното денонощие на територията на ОД на МВР-Враца са извършени общо 7 специализирани полицейски операции.

Проверки за нелегални казани за ракия

На територията на с. Веслец, с. Костелево, Ученически комплекс-Враца е проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред. Проверени са 16 лица, 7 МПС, 2 питейни заведения. Установени са 6 нарушения на ЗДвП.
 
На територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел превенция на  ПТП със загинали и ранени лица, установяване на водачи  употребили алкохол или наркотични вещества. Проверени са 20 МПС и 42 лица. Съставени са 5 фиша и 11 ел. фиша по ЗДвП.
 
Откриха голямо количество цигари без бандерол

На територията на Мездра и селата Долна Кремена, Горна Кремена, Върбешница, Крапец, Боденец, е проведена комплексна полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид.

Извършени са проверки на 12 лица 10 МПС, 2  питейни заведения, районите около учебни завадения. За установени  нарушения са съставени  1 акт по Кодекса за застраховането и  1 акт по ЗБЛД.
 
За седмица спипаха 1381 шофьори да нарушават ограничения на скоростта

На територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел проверки за ползване на обезопасителни колани от водачите на МПС и пътниците. Съставени са 2 фиша по ЗДвП.
 
На територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Извършени са проверки на 9 автомобила и 13 лица. Констатирани са 5 нарушения , които са санкционирани по ЗДвП и по ЗБЛД.
 
На територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция  с цел установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около увеселителни питейни заведения, проверки  за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите. Проверени са 33 лица и 12 МПС. Съставен е 1 акт за липсваща застраховка „Гражданска отговорност“, 3 фиша по ЗДвП.
 

На територията на село Камено поле е  проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”. Извършени са проверки на 4 лица, 3 МПС, 3 питейни завадения, района около училището. Установени са 2 нарушения на ЗДвП.
ОД на МВР Враца