/ Снимка: Дарик, архив
На 13 март, е извършена специализирана полицейска операция, след като бил получен сигнал, за складирана иглолистна дървесина на земен път в края на с. Комарево, Община Берковица. В проверката са участвали и служители на РДГ "Берковица".

На мястото е установено, че на ул. "Седма" в непосредствена близост до последната къща на пътя към селското гробище са складирани отсечени дървета от дървесен вид "бял бор", върху които не е намерен цветен белег. На около 120 метра по-нагоре по пътя е намерена друга купчина складирани дървета, без маркировка от същия дървесен вид.

При проверка на сечище в горски имот, за което има позволително за сеч, са установени отсечени немаркирани дървета и такива, отсечени извън сечището, без контролна горска марка. Намерените на място дървета са натоварени и транспортирани до склад на Държавно горско стопанство в с. Говежда, за което са съставени и констативни протоколи.

Към момента не е установено точното количество на отсечените немаркирани дървета. Установява се собственикът на горския имот и наличието на необходимата документация по добива на дървесина, както и начина, по който е била извозена до мястото на огледа. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство