Показаха новата апаратура в болницата в Монтана.
Показаха новата апаратура в болницата в Монтана. / Община Монтана
Кметът на Монтана Златко Живков и директорът на Многопрофилната болница в Монтана д-р Тони Тодоров представиха днес нова, модерна техника, с която ще бъдат оборудвани две отделения. Закупени са трансдюсер /приставка към ехограф/ за интракраниална доплерова диагностика на мозъчно съдови заболявания за неврологично отделение и операционна лампа за хирургията. Медицинската апаратурата от ново поколение е инвестиция на Община Монтана.
 

Представяне на новата техника.
Община Монтана


С решение на Общинския съвет бяха отпуснати 50 хиляди лева за осигуряване на необходимите уреди, уточни кметът Живков. Това е доказателство за доброто взаимодействие между местната власт и държавната болница – най-голямата в Северозапада. Освен собствени средства, Община Монтана е инвестирала в МБАЛ „Стамен Илиев” още близо 300 хиляди лева чрез проект по Трансгранично сътрудничество, припомни Живков.
 
„Закупуването на тази лампа от съвременно поколение ще улесни доста работата ни”, заяви главният лекар на хирургичното отделение д-р Красимир Каменов.
 
В болницата работят 592 ма души, 105 от тях лекари. Лекуват се хора от целия Северозапад. На година през отделенията преминават до 30 хиляди пациенти.
 
Дружеството е на печалба от 6 000 лева за деветмесечието на годината и няма нито едно задължение към доставчици, заяви директорът му д-р Тони Тодоров.