Стартът на кампанията на КТ "Подкрепа" във Враца.
Стартът на кампанията на КТ "Подкрепа" във Враца. / КТ "Подкрепа" - Враца
Национална кампания под мотото „Да върнем човешкото в себе си!” стартира от днес КТ “Подкрепа” съвместно със Синдикална Федерация на служителите в МВР, НОИ, Национална организация „Малки Български Хора” и с подкрепата на Столична община.

Старт на кампанията във Враца дадоха регионалният председател на КТ „Подкрепа” – Враца Десислава Димитрова, директорът на териториалното поделение на НОИ Иван Грозданов и представителя на НО „Малки Български хора” за Враца. КТ «Подкрепа» със своите партньори се обръщат към обикновения човек, за да събудят отново моралните качества и добродетели.

“Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша...? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта «защо аз, нека някой друг да се сети да направи място” – призовават организаторите на кампанията.
КТ „Подкрепа” направи обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът се обръща и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата, коментират от синдиката.