manolov
manolov / dariknews.archive
Този петък лидерът на КТ“Подкрепа“ беше в Плевен, за да се срещне с ученици от Езиковата гимназия, която ще изпрати в края на месец март свои възпитаници в Брюксел, за да представят България при провеждането на симулация на пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет. Това са Борислава Личева и Сицилия Тошева/на снимката/ и Асена Порякова.

manolov
dariknews.archive

Пред медиите, Димитър Манолов обяви, че малко преди изборния ден - 26 март, на заседание на Конфедеративния съвет, КТ“Подкрепа“ ще излезе пред кандидатите в надпреварата за местата в Народното събрание с документ, в който ще бъдат посочени в няколко точки необходимите и най-належащи мерки, заедно с пътищата за осъществяването им, за да се избегнат всякакви оправдания. 
Той уточни, че в документа ще се засегнат въпроси, свързани с доходите, управлението на държавата, както и с нейните финанси и ресурси.

По повод започналата вече надпревара от страна на политическите субекти в навечерието на извънредните парламентарни избори, Димитър Манолов сподели:

„Наблюдаваме наддаването и знам, че от него никой няма нищо да спечели, може би с много малки изключения, и ще чакаме дежурните обяснения за обещания, които се отнасят за края на мандата или пък такива, свързани със съобразяването с коалиционната политика и т.н. Неща, каквито гледаме вече цял живот“.

Манолов коментира и възможността, средната работна заплата в страната да стане 1000 лева. „Тази информация се появи доста удобно точно около изборите. Трудно ми е да кажа, доколко е вярна, но въпросът с доходите е прекалено важен, за да го обсъждаме на коляно или на парче, и ние трябва да проведем един много сериозен дебат, който се отлага вече толкова години – за неравенството в доходите, за тяхното развитие, както и за кохезията/сравнението/, която търсим с Европейския съюз“.
    
Лидерът на КТ"Подкрепа" каза, че в началото на следващата седмица предстои среща с премиера Герджиков, на която ще коментират пред него въпроси, свързани с въгледобивния сектор в енергетиката и по-конкретно за басейна на Марица Изток. "Там с години се подтискат процесите и най-вече цените на въглищата, които са незаконно ниски и комплексът не може да се издържа, а от това може да настъпи страховита криза в държавата, само че никой не иска да го погледне този въпрос", каза Димитър Манолов.