Представянето на проекта
Представянето на проекта / Дарик Враца
Нов проект свързан със семейни пътувания и забавления в трансграничния регион на България и Румъния започва да изпълнява ТПП Враца, като партньор на Център за консултации и управление на проекти „Европроджект“ Румъния и бизнес иновационен център „Инобридж“, Русе.
Проектът е насочен предимно за семейства с деца, за които ще бъдат разработени специални маршрути, осигуряващи интересни занимания за цялото семейство, обяснява експертът от ТПП Враца Мая Милова.

Ще бъдат разработени 3 маршрута, определени като „Забавна спортна обиколка, „Културна обиколка“ и „Обиколка природни пейзажи“. Освен това ще бъдат създадени и два иновативни инструмента. Първият е мобилно приложение, което ще съдържа списък на основни туристически атракции за семейства с деца, представени по забавен и лесен начин. Потребителите ще отговарят на няколко въпроса и на базата на тях ще бъдат насочвани към едно от трите пътешествия, разработени по проекта.

Другият иновативен инструмент ще бъде комплект за пътуване, специално предназначен за деца. Той ще включва раница, пълна със забавления, брошури, фенери, карти, комплекти за първа помощ, тематични шапки, очила и др.

За популяризиране на района и маршрутите, организаторите ще проведат и срещи в училищата и детските градини в част от трансграничния район, като в срещите ще се включат и техните родители. Участвалите в срещите деца ще получат и комплект за пътуване.
Последната, но най-атрактивна дейност ще е Фестивалът за семейни забавления. Такива фестивали ще има във Враца, Русе и още два в Румъния.