/ Награждаването
Ломският писател Юлий Йорданов бе удостоен с първа награда на национален конкурс, посветен на 140 години от освобождението на България от турско робство за разказа си „Орелът с ангелската душа”.

Представят книга на Анета Дилова

Конкурсът бе организиран от Славянското дружество в България, в сътрудничество със столичните народни читалища „Христо Смирненски” и „Райко Алексиев”.

Жури, под председателството на Драгомир Шопов, разгледа над 150 творби от цялата страна, разпределени в жанровете поезия, проза и публицистика, в две възрастови групи - до 18 и над 18 години.

Наградата на Йорданов бе връчена от поетесата Веселина Иванова – член на журито.  Преди тържеството председателят Драгомир Шопов коментира, че „словото на Йорданов е прецизно, точно, поднесено грижливо, с чувства за дълг и увлекателност у читателската аудитория.

Винаги, когато съм разгръщал неговите книги, съм усещал верността и обичта му, на писателския му почерк към българския дух, уважението към миналото с респектиращия поглед на талантлив творец.”

Представят нова книга на Петър Доневски

Писателят Юлий Йорданов е художествени ръководител на ломския литературен клуб „Кръстьо Пишурка“, член на Съюза на писателите и литературен критик.

„Радостен съм, че в годината, когато честваме 105-ия рожден ден на Съюза на българските писатели и 85-ия рожден ден на нашия литературен клуб, се изкачих на върха, като ми бе присъдена най-високата награда за белетристика“, обяви и Юлий Йорданов.

По думите му, това е третото му поредно награждаване в национален конкурс, домакин на който е Славянското дружество в България и народните читалища „Христо Смирненски” и „Райко Алексиев” в София.