съд
съд / netinfo
Осъденият К. Беров (на 62 години) ще изтърпи наказание от осем месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и ще заплати глоба в размер на 250 лв. за извършено от него престъпление по чл. 343в., ал. 2 от Наказателния кодекс.
 
Той се е признал за виновен и сключил споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Мездра за това, че вечерта на 29.10.2016 г. в гр. Роман управлявал лек автомобил „Форд Транзит“ без шофьорска книжка. Деянието било извършено в едногодишен срок от наказването му по административен път с постановление на началника на РУ на МВР – Роман за шофиране без съответно свидетелство за управление на МПС.
 
Инцидентът станал по време на провеждане на есенния панаир в града. На улица „Рила“, при кръстовището с кръгово движение, дежурният автоконтрольор подал сигнал със стоп палка на Беров, но той не се подчинил и продължил в посока с. Радовене. Служителите на полицията го последвали, след което водачът на „Форд“-а бил спрян и му била извършена проверка, по време на която той не представил нито шофьорска книжка, нито необходимите документи на автомобила. В допълнение на това той лъхал на алкохол и категорично отказал да бъде тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, както и да даде кръвна проба за лабораторно изследване.
 
След направената от автопатрула справка било установено, че Беров не притежавал свидетелство за управление на МПС, а управляваната от него кола била спряна от движение.
 
Съдът одобри постигнатото споразумение между държавното обвинение и защитата на обвиняемия, с което му се налага ефективно наказание за извършеното престъпление по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.