/ Миглена Георгиева
Песента „Торбичка добрина“ в изпълнение на Лора Ходжева от София и вокална група „Детски смях“ от Монтана спечели „Специалната награда“ в Националния фестивал „Детска мелодия на годината“, съобщи Миглена Георгиева, директор на Обединения детски комплекс в Монтана.

Празник за Световния ден на водата във Враца (СНИМКИ)

Тази награда се присъжда на песента,  избрана с вот на зрители и слушатели. „Горди и изключително благодарни сме, че хора от цялата страна са дали подкрепата си чрез SMS за песента „Торбичка добрина"!  Това е безспорен факт, че направихме стойностен продукт - песен, аудиозапис, видеоклип, красиви костюми. За това говори и присъдената им още една награда от организаторите по решение на Българската православна църква – „Награда за възпитаване в християнски ценности“, коментира Георгиева.

Песента „Торбичка добрина“ е по музика и текст на Наталия Делионова от Монтана, а аранжиментът е дело на музиканта от Пловдив Кирил Геренов. Клипът е заснет от операторите Кирил Емилов и Венцислав Томов по идея на режисьорски екип от Враца.  По време на фестивала бе обявен конкурс за рисунка от участниците. Победите е Лора Ходжева, a нейната творба ще бъде използвана при създаване на обложката за албума с финалните 14 песни от "Детска мелодия, 2018".

Авторите

Финалът на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“ се състоя в зала №1 на НДК, в София. За да подкрепят групата от Монтана, в залата дойдоха  председателят на 39-то НС на РБ  доц. Борислав Великов и съпругата му, както и шефове на фирма „Емко“ от столицата.

„Участието и успехът на вокална група „Детски смях“ в Националния фестивал „Детска мелодия на годината“ дължим и на подкрепата на Община Монтана,  фондация „Доцент Борислав Великов“, ПП „ГЕРБ“ - структура Монтана, Ротари клуб-Монтана, фирмите „Монбат“ – АД, „Емко“ –  ООД, „Ирели“ – ООД, „Арсов-90“ – ЕООД, „ЗИМП“ – АД, печатница „Хелиос – Георги Славчев““, съобщава още Миглена Георгиева.
Обединен детски комплекс Монтана