Пепи Христозова
Пепи Христозова / Младежки дом Монтана
С концерта "Тракийска палитра" започва цикълът от изяви на Младежкия дом в Монтана, посветен на етнографски области и наречен „Душата на България”. На 4 април от 18:30 ч. народната певица Пепи Христозова, фолклорен танцов ансамбъл „Младост” и певческа група „Пъстренец Jr.” ще представят едни най-емблематичните народни песни и танци от китна Тракия. Камерен народен оркестър от първокласни музиканти ще съпровожда изпълнителите.

„В цикъла „Душата на България” предстоят концерти, посветени на северняшкия, пиринския, шопския и  добруджанския фолклор. За всеки един концерт ще поканим популярни изпълнители от съответната етнографска област.” - каза Асен Асенов – директор на Младежкия дом в Монтана.
Изборът на Пепи Христозова за специален артистичен гост на вечерта на тракийския фолклор не е случаен. Тя е един от най-ярките представители новото поколение народни певици. Младата певица има богат и разнообразен репертоар. В него са включени и красиви и изразителни песни от родния й край, както и нейни авторски композиции. Ще прозвучат известните за почитателите й песни "Калино, малино", "Момиче бело, цървено", "Моме Велико".

Пепи Христозова е родена и израснала в Пловдив, в семейство на музиканти. Още като дете се изявява с оркестъра на баща си и печели множество награди от национални конкурси. Завършила е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Благодарение на солидната си подготовка композира и утвърждава името си главно с нова авторска музика на фолклорна основа. Пяла е в Австрия, Германия, Италия, Швейцария, Испания, Белгия, Гърция, Кипър, Турция. Тя има издадени и 5 самостоятелни албума.