/ Община Видин
В навечерието на 11 май учители, настоящи и бивши ученици на най-старото училище във Видин отбелязаха своя патронен празник. Гости на тържеството бяха Огнян Ценков, кмет на Община Видин и бивш възпитаник на учебното заведение, Анжело Методиев, заместник-областен управител на Област Видин, Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, Иванела Андреева, секретар на Общината и Александър Русев, председател на Обществения съвет. Директорът на СУ „Цар Симеон Велики“ Венцислав Станев приветства присъстващите и отбеляза постигнатите високи резултати в учебния процес и множеството отличия, получени на регионални, национални и международни състезания.
  

Празник във Видин
Община Видин


Огнян Ценков поднесе поздравление по повод празника и 136-годишнината от създаването на най-старото училище в града ни. „То е неразделна част от историята на Видин, запазва непокътнат своя авторитет през годините и днес е сред най-престижните учебни заведения.

В него се обучават и възпитават много млади хора, които след това се реализират в живота като достойни личности, прекрасни професионалисти и успели хора във всички сфери. Местната власт отделя специално внимание за повишаване на ефективността на учебния процес и развитието на образователната инфраструктура.

Средно училище „Цар Симеон Велики“ винаги намира подкрепа в мое лице, в лицето на общинското ръководство и Общинския съвет. Предстоящият мащабен проект за неговото реновиране ще промени облика му и ще го направи още по-притегателен център“, каза кметът. Той пожела на училищното ръководство, на учителите и учениците да бъдат все така успешни.

Празник във Видин
Община Видин

Тържеството продължи с оригинална музикално-поетична програма под наслов „Младост, красота, музика“, съвместна продукция на училището и Симфониета - Видин. Ученици представиха известни и любими арии от опери, оперети и рецитираха стихове на Пейо Яворов, Христо Фотев и Робърт Бърнс.
Община Видин