Отново ТИР отнесе сграда в Славотин
Отново ТИР отнесе сграда в Славотин / Дарик Враца

Товарен автомобил се е ударил в сграда след като преди това уцелил електрически стълб. Инцидентът е станал на19 септември на път ІІІ-112 в с. Славотин. Товарният автомобил - влекач "Волво FH 2012" със седлово ремарке "SR 2", собственост на турска фирма и с водач 48-годишният А.З. от Република Турция се движел в посока гр. Монтана - гр. Видин.

Автомобилът обаче напуснал пътното платно и се удрил в стълб от електропреносната мрежа и след това в постройка на имота, вляво от пътното платно, като причинил имуществени щети. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство , който отчел 0,00 промила алкохол в издишания въздух. На водача са съставени акт и протокол за птп. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Монтана.

Това не е първият тежък инцидент в монтанското село. Пътят е предпочитан от водачите на ТИР-ове, пътуващи от и за Дунав мост 2 и пътните инциденти са нещо почти ежедневно. Една от причините за това е новата настилка на пътя през селото, докато шосето извън него е осеяно с дупки. Минавайки през Славотин водачите настъпват газта за да компенсират забавянето до този момент.

Отново ТИР отнесе сграда в Славотин
netinfo