Откриха списъци с имена, бюлетини и протоколи на СИК в частни лица в монтанско
Откриха списъци с имена, бюлетини и протоколи на СИК в частни лица в монтанско / Дарик Враца - арихв

4 престъпления, свързани с политическите права на гражданите, са разкрити при специализирани полицейски операции в Лом и Монтана, съобщиха от ОД на МВР. Спациализираните полицейски операции са проведени на 1 октомври.

На територията на РУ Лом са образувани 3 досъдебни производства. При претърсване в частен дом в гр. Лом, обитаван от 27-годишния Г.Д., са намерени и иззети 7 листа с изписани лични данни на лица, което е престъпление по смисъла на чл. 167 ал. 3 от НК. При претърсване в частен дом в с. Долно Церовене, общ. Якимово, обитаван от 58-годишния К.Г., са намерени и иззети табела с надпис "застъпник", бюлетина с отбелязан на нея номер на политическа партия, протокол от избирателна кутия на СИК, протокол на СИК в избирателна секция, списък за преброяване на преференции в СИК, 16 бюлетини за народни представители, едната от които с отбелязан номер на политическа партия, 148 агитационни материали. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от НК.

При претърсване на частен дом в с. Якимово, общ. Якимово, обитаван от 37-годишния С.Т., е намерена тетрадка с изписани малки имена на лица. Образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от НК.

На територията на РУ МВР Монтана е образувано едно досъдебно производство по чл. 167, ал.2 от НК. Извършени са обиск, претърсвания и изземвания на 2 адреса в с. Лехчево, обитавани от 43-годишния Н.И. При обиска на Н.И./43 г./ са иззети лист от бележник с изписани имена на населени места от района на област Монтана и изписани цифри. При претърсване на 2 жилищни постройки, обитавани от него, са иззети списъци с изписани в тях имена и цифри. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал.2 от НК.