Осъдиха трафикант на мигранти само за ден
Осъдиха трафикант на мигранти само за ден / Дарик Враца архив

Само за един ден бе издадена присъда на трафикант на мигранти. В сряда – 11 май - в изпълнение на инициираната от Районна прокуратура - гр. Оряхово европейска заповед за арест е приведен обвиняемият Ставрос Хаджикиряку, гражданин на Република Гърция. Същият е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него през 2011 г. престъпление за незаконно превеждане на чуждестранни граждани през границата на страната. Още в същия ден с него са проведени необходимите процесуално-следствени действия по досъдебно производство – привличане в качеството на обвиняем, разпит и предявяване на материалите на разследването, след което обвиняемият е предаден на съд.

 

Постигнатото споразумение между Районната прокуратура в Оряхово и служебния защитник на Хаджикиряку е одобрено от съда до края на работния ден, с което му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца с изпитателен срок от три години. Определението на съда е влязло в сила в деня на одобряването му.

 

В съдебната зала обвиняемият е изразил искреното си учудване от бързината на работата на българските магистрати, като е направил сравнение за водените с години срещу него съдебни процеси в Румъния и Гърция.