/ dariknews.bg/архив
Обявиха телефон за сигнали
Кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че ще поиска удължаване на срока за премахване на старите автомобили от паркингите и зелените пространства в града. В началото на август прокуратурата постави срок на общината до 31 август за предприемане на мерки по отстраняването от обществените пространства на автомобили извън движение.

При първоначалния оглед бяха описани 34 коли без регистрационни номера, неизползвани с години в шест от градските зони. Оказва се обаче, че поставените на трупчета превозни средства са много повече.

Махат колите „на трупчета” от тротоари и паркинги в Монтана

През последните 30 дни в общината са подадени сигнали за 235 автомобила извън движение в различните райони на Монтана. След предписания 69 от собствениците им са ги извозили от заеманите площи.

Кметът Живков благодари на всички, които са се отзовали и са подали информация, както и на хората, които са изпълнили предписанията. Според него, е необходимо да бъде удължен срокът за тях и така се даде възможност и на другите собственици да преместят старите си коли или ги предадат за скрап.

Събарят 1050 незаконни гаражи и гаражоподобни в Монтана (СНИМКИ)

Кметът е убеден, че хората искат да съдействат на властите. Той уточни, че в кампанията по премахването на незаконните паянтови постройки и гаражи, която продължава, от 1200 клетки и павилиони, само за 6 се е наложила намесата на общинските екипи. Всички останали са демонтирани от ползвателите им.

В края на изявлението си Живков обяви телефон 096 305 974 на който гражданите могат да подават сигнали за изоставени коли върху обществените площи.