/ Община Видин
Кметът на Община Видин заяви на пресконференция, че общината изпълнява стриктно финансово оздравителния план, заради което ще бъдат опростени и част от безлихвените задължения.  Очакването е това да стане през следващата седмица.

„Задълженията на община Видин са намалели със 7,5 милиона лева за последните две години. В началото на месец март тази година  те са малко над 13,2 милиона лева. В началото на мандата задълженията на общината са били 21 милиона лева .

В задълженията е включен и полученият безлихвен кредит от шест милиона лева, отпуснат на общината от държавния бюджет. Добрата новина дойде от Министерството на финансите, което извади от списъка на общини във финансово затруднение Община Видин още преди да е изтекъл срокът на финансово оздравителния план. Това стана възможно защото изпълнихме критериите, заложени в този план“, коментира Огнян Ценков.

От началото на 2018 г. събираемостта на местните данъци и такси във Видин е 78 %, като в сравнение със същия период на миналата година приходите са се увеличили с 46 407 лева.