Общината съдейства на врачани за саниране на жилища
Общината съдейства на врачани за саниране на жилища / Дарик Враца

Увеличаване броя на сключените договори по Националната програма за енергийна ефективност цели ръководството на община Враца. До момента те са 11, като целта е поне да бъдат удвоени, съобщи кметът Калин Каменов.
За да се случи това общинската администрация е предприе

ла мерки по подобряване на комуникацията с гражданите, създала е нов екип, който да координира дейността и е привлякла нов експерт с опит в тази сфера. Антоанета Робева е работила по тази програма в Благоевград, където има сключени близо 200 договора за саниране.


Заместник кметът Мария Попова съобщи, че тази седмица е сключен още един договор по програмата за енергийна ефективност, а в края на месец януари 2016 г. започва реалното изпълнение на един от блоковете в ж.к. Дъбника. Тя призова гражданите да бъдат по-активни и съобщи, че вече е създадена и фейсбук страница, на която поетапно ще се качва необходимата информация. Мария Попова увери, че всички желаещи да се включат ще получат пълно съдействие и подкрепа от общината.


Калин Каменов допълни, че са назначени експерти за всеки квартал, които имат готовност да се срещнат с желаещите да се включат в програмата. Кметът напомни, че средствата за енергийна ефективност са ограничени и е хубаво колкото се може повече потребители във Враца да се възползват от нея.