Община Враца с нова структура
Община Враца с нова структура / Дарик

Новата структура на община Враца ще бъде внесена за разглуждане и гласуване от Общинския съвет на предстоящото заседание на 25 март, съобщи кметът д-р Костадин Шахов. Към момента Общинска администрация - Враца се състои от 196 човека, от тях 171 работни места са одобрени и се финансират от държавния бюджет. Общината е дофинансирала 25 бройки. 41 от общия брой служители са кметове на кметства, секретари и кметски намесници, останалите 130 човека са административен персонал.

25-те работни места, които се финансират от местни дейности са допълнителни бройки по необходимост от извършване на специализирана работа. Това са IT специлисти и работещите в информационния център на общината, уточни д-р Шахов.

Информацията бе предоставена по повод предвидената в дневния ред за заседанието на Общинския съвет точка, която съдържа предложение за промяна структурата на общинската администрация. Тя предвижда увеличение на персонала с 10 човека, които ще работят в новосъздадено звено, което е наречено Инспекторат. То ще отговаря за изпълнение на наредбите на Общинския съвет, ще налага глоби и ще носи приходи за общината.