Областният на Видин ще работи за икономическото развитие на региона
Областният на Видин ще работи за икономическото развитие на региона / Областна администрация Видин

Основните приоритети, по които ще работи представи областният управител на област Видин инж. Цветан Асенов.  Модернизация на инфраструктура, насърчаване развитието на туризма и изпълнение на проекти, насочени към европейско и трансгранично сътрудничество, са част от програмата за развитие на област Видин на новия областен управител.

„Със създаването на Консултативен съвет за  икономическо развитие на област Видин се обединява усилията на държавна и  местна власт, както и на частния сектор за насърчаване на инвестиционния климат в региона", заяви пред медиите инж. Асенов.

Инициираният от инж. Асенов Консултативен съвет, е отворен за всички субекти от област Видин, имащи отношение към икономическото развитие на областта и желаещи да допринесат за съживяването на икономиката в района. Основната цел на съвета за икономическо развитие, е да подпомогне възстановяването на традициите в местното земеделие, както и подобряване на средата за дребния и среден бизнес.

Областният управител подчерта важността на успешното усвояване на средствата по Оперативните програми на Структурните фондове на Европейския съюз през следващия програмен период от 2014 до 2020 г. Той припомни, че изискването на правителството към всички общини, особено тези в Северозападна България, е да имат проектна готовност и съответния административен капацитет преди да е настъпил началният момент.