/ ОИЦ Враца
Екипът на Областен информационен център-Враца започна втора информационна кампания за 2018 година. Първата среща от цикъла се проведе в Бяла Слатина, където представители на бизнеса и общинска администрация научиха за бъдещето на Кохезионната политика, екипът представи индикативните програми за 2019 година и се дискутираха възможностите за финансиране до края на 2018 година.

Обявиха конкурс „Всеки може да бъде полезен“

На срещата присъства и  Красен Кръстев - народен представител на ПП ГЕРБ от 6 МИР - Враца, който сподели за приоритетите на бъдещата Кохезионна политика след 2020. Следващата среща бе в община  Мездра, където  участниците в събитието се интересуваха за актуалните възможностите за кандидатстване до края на 2018 година. В дискусия се коментираха мерките по

Калин Каменов: Успешното училище е това, което е ориентирано към професиите и бизнеса

Програма за развитие на селските райони за развитие на неземеделски дейности - занаяти и услуги, финансовите инструменти чрез ниско лихвени заеми от Фонда на фондовете даващи възможности за стартиране на бизнес, Европа за гражданите, Еразъм+ и Норвежки финансов механизъм.

Провеждането на информационни събития е основна дейност на мрежата от информационни центрове в страната. Срещите са открити за посещения и гражданите имат възможността да научат повече за финансовите механизми и различни възможности за развитие чрез разработване на проекти с европейско финансиране в следващите събития:

-  Оряхово на 19 ноември от 11:00 часа в ресторант „Старата Къща“
-  Козлодуй на 19 ноември от 16:00 часа в заседателната зала на Община Козлодуй
-  Криводол 20 ноември от 11:00 часа в конферентна зала на НЧ „Н.Й. Вапцаров“
-  Борован на 21 ноември от 11:00 часа в зала на НЧ „Цани Иванов - 1907“
-  Мизия на 22 ноември от 11:00 часа в зала на НЧ „Просвета - 1925“.