Нови три телефонни измами в Монтана

полиция
полиция / Дарик Враца
Три телефонни измами са станали на 10.08.2017 г. в гр. Монтана по сценария за оказване на съдействие на полицията за залавяне на група телефонни измамници, съобщиха от ОД на МВР.

Първоначално на жертвите се обажда мъж, който се представя за лекар и съобщава, че трябва да бъде извършена животоспасяваща операция на близък, на цена около 30 000 лв. Следва второ обаждане от мним полицай, който иска съдействие за залавяне на обадилите се преди него измамници. Потърпевши при трите измами са 75-годишна жена, която предоставила намиращите се в дома й 2000 лв. и изтеглила всичките си налични спестявания от 600 лв. от местен банков клон. Събраната сума от общо 2600 лв. поставила в полиетиленов плик и около 15.15 ч. ги хвърлила през терасата на жилището си.

62-годишна жителка на областния град дала наличните си пари от 2180 лв., като ги оставила в циментово кошче за боклук до сградата на Зъболечението в Монтана.

77-годишна жена от Монтана събрала сумата от 2500 лв, поставила банкнотите в полиетиленов плик и около 15.30 ч. същия ден ги занесла на бул. "Арнолди" в Монтана, до Руския пазар, непосредствено до кофи за смет. Същия ден още двама жители на Монтана са подали сигнал, че са се опитали да ги измамят по телефона. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ-Монтана.

МВР отново напомня: Не се предоверявайте и по никакъв повод не давайте пари, поискани по телефона от непознати, независимо от предлога.
ОД на МВР Монтана