/ Община Враца
Обединеното училище „Св. Климент Охридски“ в село Тишевица получи нов автобус от Министерство на образованието и науката. Превозното средство ще осигури сигурен и комфортен транспорт на близо 70-те пътуващи възпитаници на учебното заведение.

Нови еко автобуси и подновени тролейбуси ще се движат по врачанските улици

До подмяната на стария автобус се стигна след писмо от кмета Калин Каменов до образователния министър Красимир Вълчев, с молба за осигуряване на ново транспортно средство, което да гарантира сигурността на превозваните ученици.

Директорът на Обединеното училище - Димитър Костов благодари на кмета Калин Каменов и министър Вълчев за бързата и адекватна реакция. „Транспортът за нашето училище е от изключително важно значение, тъй като ежедневно пътуват деца от 4 населени места от региона.

Представиха реализираните дейности по проекта за обновяване на пешеходната зона

Старият училищен автобус беше изминал над 500 000 км., бе сериозно амортизиран и това налагаше отделянето на значителен финансов ресурс за неговия ремонт. С осигурения автобус от Министерството на образованието и науката, който е произведен в края на 2008 година, може да осигурим един спокоен превоз на нашите ученици и същевременно да оптимизираме разходите за ремонтни дейности“, допълни още Костов.

Община Враца е подала искане до Министерството на образованието и науката за подмяна на всички училищни автобуси, произведени преди 2008 година.
Община Враца