Непълнолетни обирали частни домове и земеделски производители
Непълнолетни обирали частни домове и земеделски производители / Дарик Враца - архив

Служители на УП Бойчиновци разкриха група от с. Мадан, извършила кражба на 11 тона слънчогледово семе и царевица. Разследването започнало, след като 47-годишният Д.И. от с. Мадан подал жалба, в която съобщил, че през месеците октомври и ноември 2012 г. от навес за съхранение на зърно в двора на бившия стопански двор, който той стопанисвал, е извършена кражба на 7 000 кг слънчогледово семе.

По негови данни нанесената щета е за 6 000 лв. При проведените оперативно-издирвателни действия служители на УП Бойчиновци разкрили извършителите  -  три момчета на 17, 16 и 15 г. и Е.К./35 г./, всичките от същото село. Откраднатото групата продала на фабрика за преработка на слънчогледово семе в гр. Бойчиновци и на жители от с. Мадан. В хода на разследването е разкрито, че от началото на октомври 2012 г. до края на януари 2013 г. четиримата са откраднали и 4 000 кг царевица от склад на земеделски производител от с. Мадан и са извършили 4 взломни кражби от частни домове в с. Мадан.

Събраните материали са изпратени на Районна прокуратура - Монтана за образуване на досъдебно производство срещу извършителите.