Народният представител Красен Кръстев - с приемна в селата на областта
Народният представител Красен Кръстев - с приемна в селата на областта / ГЕРБ Враца

Над 15 човека от борованското село Малорад пожелаха среща с депутата от ГЕРБ Красен Кръстев. Освен трайната безработица, широко обсъждан бе и проблема с високата битова престъпност. Освен За сигурността в селото освен полицията се грижат и частни охранители, които обаче според жителите на Малорад имат „противоречива роля“.

Важно за хората в борованското село е и разрешаването на някои инфраструктурни проблеми. На първо място това е мостът, който бе разрушен при наводнението през миналото лято, пътят Малорад-Борован, който спешно се нуждае от ремонт, както и язовирите в землището на селото. В отговор на тези въпроси, Красен Кръстев подробно разясни целите, мерките и начините за фианасиране по „Програма за развитие на селските райони 2014-2020“.

През вчерашния ден Кръстев успя да проведе и  втори приемен ден в белослатинското село Комарево. Той отговори на всички въпроси поставени по време предишна среща с жителите на селото. Основното искане на хората там е да се извърши ремонт на някои улици в лошо състояние, през които преминаването през зимния сезон е почти невъзможно.

Кръстев информира, че община Бяла Слатина е осигурила необходимите средства и на посочените улиците ще бъде положена трошокаменна настилка.

По-рано през деня народният представител бе и в с. Буковец по покана на кмета Петя Ангелова. На срещата бяха обсъдени някои неотложни за селото въпроси.