Кметът лично връчи купите и наградите.
Кметът лично връчи купите и наградите. / Община Видин
Кметът на Видин Огнян Ценков награди победителите в традиционния Осмомартенски футболен турнир за девойки. Това е десетото издание на турнира, което се провежда по повод Международния ден на жената. То се реализира от Областния съвет на БФС и Аматьорска футболна лига, със съдействието на Община Видин и Регионално управление на образованието. Кметът Огнян Ценков приветства организаторите и участниците. “Днешният  турнир е доказателство, че за най-популярната и обичана игра - футбола, няма граници, няма възраст. Това е спортът, който обединява и момичета, и момчета. Той ви учи да бъдете борбени, дисциплинирани, да имате спортсменски дух и уважение към играта и съперника” - каза Ценков.

В надпреварата участваха общо пет отбора - четири отбора от видински училища и един - от град Белоградчик. На първо място в турнира се класира отборът на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, след него се подредиха състезателките от ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ПГТ „Михалаки Георгиев”, СУ „Св. Св. Кирил и Методий”  и СУ „Христо Ботев” – Белоградчик.

Връчени бяха и индивидуални награди. В категорията „Най-добър защитник” призът отиде при Цветелина Любчова от СУ „Христо Ботев”. За най-добър вратар на турнира бе избрана Габриела Митова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а най-техничен състезател стана Надя Ангелова от ПГТ „Михалаки Георгиев”. Като голмайстор бе отличена Лора Венелинова от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, която отбеляза 7 попадения. За най-добър треньор бе определен Мартин Методиев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”. Приза „Откритие на турнира“ получи Гергана Дечева от СУ „Христо Ботев” – Белоградчик. Титлата „Мис на турнира” спечели Вивиан Володиева от ГПЧЕ „Йордан Радичков”.

Наградният фонд бе осигурен от организаторите. Всички отбори получиха купи, топки и торта.